joi, 21 ianuarie 2010

Cartofi franţuzeşti



O reţetă foarte simplă pentru care avem nevoie doar de cartofi, brânză, ouă şi un pic de unt sau margarină.
 
 
 INGREDIENTE:
 
 2 kg. Cartofi
 4-5 Ouă 
 300 gr. Brânză telemea sau orice fel de brânză
 50-100 gr. Unt sau margarină
 Smântâna pentru servit, sare, griş.
 
 
 
 MOD DE PREPARARE:

 
 Se spală bine cartofii şi ouăle şi se pun la fiert. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se taie felii. Separat radem brânzeturile şi le amestecăm cu untul. Eu fac acest fel de mâncare când am mai multe feluri de brânză pe terminate prin frigider. Amestec toate brânzeturile, cu unt sau margarină până obţin o pastă. Dacă este prea groasă, adaug şi puţină smântâna la compoziţie. Acestea fiind pregătite, luăm un vas de cuptor (vas de yena, tavă de cuptor sau vas roman), îl ungem bine cu unt sau margarină (se poate unge şi cu puţin ulei pe care îl întindem cu ajutorul unui şerveţel) şi îl tapetăm cu o lingură de griş. Începem să aşezăm ingredientele în straturi consecutive începând cu cartofii.


Cartofi, un strat de brânză, un ou fiert şi tot aşa până terminăm ingredientele. Obligatoriu, ultimul strat este de cartofi.


Înainte să introducem tava în cuptorul preîncălzit, mai punem puţin unt pe fiecare cartof pentru a nu se usca foarte tare. Lăsăm în cuptor la un foc mediu până ce cartofi de la suprafaţă se rumenesc frumos.


Timpul aproximativ 40-50 minute. Poftă bună !

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !