joi, 13 octombrie 2011

Vichyssoise Soup - Supă cremă de praz


  Mai exact Supă Oltenească gătită în cel mai franțuzesc mod. Glumesc, evident. O supă cremă demențială pe, bază de praz !   
 
 
 
 INGREDIENTE:
 25g. Unt
 1 Praz mare (doar partea albă)
 O ceapă medie
 1 Cartof maricel
 500ml. Supă de Pui
 50ml. Smântână pentru gătit (min.30% grasime S.U.)
 Câteva fire de Chives (sau câteva frunze de ceapă verde)
 


 MODUL DE PREPARARE:
 Pentru început, spălăm și curățăm legumele. După aceea, le tocăm. Ceapa și prazul le tocăm mare, cartofii cubulețe.  




 Topim untul într-o cratiță și călim ușor ceapa împreună cu prazul în acel unt (fără să maronim ceapa). Adăugăm supa și cartofii și dăm în fiert. Mai adăugăm câte puțină supă din când în când pentru a păstra nivelul de 500ml pe timpul fierberi. Când cartofii sunt foarte bine fierți, oprim focul și lăsăm să se răcorească ușor câteva minute. Turnăm toată compoziția în robotul de bucătărie sau o pasăm acolo în cratiță cu ajutorul blenderului până ce devine cremoasă și nu mai sunt bucăți de legume în compoziție. Trecem supa printr-o sită foarte fină sau tifon. Adăugăm smântâna de gătit și dacă este prea groasă, subțiem cu puțină supă de pui.


Asezonam cu sare și piper după gust. Ornăm cu câteva fire de chives (sau cu 2 frunze de ceapă verde) tăiate mărunt și servim cu crutoane ca în poza de la final. Sau fără crutoane, că în poza de la începutul rețetei dar cu design făcut foarte simplu cu ajutorul smantanei și al unei scobitori. Am turnat un fir subțire de smântână în spirală și am trasat câteva raze de cerc de la mijlocul farfuriei către margine cu ajutorul unei scobitori. 


 
 Poftă Bună :-)

2 comentarii:

Da-ti cu parerea..... !