luni, 9 iulie 2012

CASTRAVETI MURATI (DE VARA)


Acum este sezonul lor. Le place sa stea vara tolaniti in borcanul cu saramura precum hamsiile in marea calda si sarata si pitipoancele in suc propriu la solar sau pe sezlong. Si ca sa le putem face pe plac avem nevoie de un borcan de 5 litri si....


INGREDIENTE:
4 Kg. Castraveti faini de vara. Proaspeti, tari si mai maricei un pic.
3 L. Apa
10 lingurite de Sare
O cracuta de Marar uscat
2-3 foi Dafin
Optional se pot adauga si 2 graunti de Usturoi, Hrean, Piper, boabe de Mustar si Tarhon


MODUL DE PREPARARE:
Se spala bine, sub jet de apa rece castravetii. Deasemenea, borcanul trebuie sa fie foarte curat.
Apa se pune la fiert cu sarea. Se dizolva sarea si se lasa sa fiarba cateva minute. Pana fierbe apa, asezam castravetii in borcan. Cu grija sa ocupam cat mai bine spatiul. Din cand in cand mai presaram condimente printre castraveti. Umplem borcanul si turnam saramura fierbinte peste castraveti. Acoperim borcanul cu folie sau cu o farfurioara si il lasam sa stea cateva zile la soare. In conditii obisnuite de vara ar trebui sa fie acri in 2 saptamani. Pofta mare ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !